Utveksling på Fullriggeren Sørlandet
Kun 1 plasser igjen

Skolepenger og stipend

Skole til sjøs er unikt. Vi har en profitt løs skole eid av stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, og alle skolepengene går til dekke kostnader knyttet til programmet, og til å vedlikeholde verdens eldste fullrigger i aktiv tjeneste.

Skolepenger

 • Søknadsavgift for nye studenter: EUR 150 (kan betales i NOK med dagens kurs)
 • Norske elever: NOK 315,000
 • Internasjonale elever: EUR 56,000

Skolepengene inkluderer:

Fulle internatkostnader, kostnader til det akademiske programmet, organiserte aktiviteter i havn og labarbeid.

Ekstra kostnader:

Ekstra kostnader er vanskelig å forutsi da de kan variere fra havn til havn, og student til student. Typiske ekstrakostnader å være obs på er:

 • Transportkostnader til start havn, og foreldrehavnene dere vil besøke
 • Vaksiner (Varierer mellom elever og reiserute. Kanskje 1000-3000 NOK)
 • Visa (Varierer mellom nasjonaliteter og reiserute. Kanskje 250-2000 NOK)
 • Uniform (Omtrent 1000 NOK)
 • Seiltøy. Dette er valgfritt men anbefalt. Du vil trenge noes om holder deg tørr og varm for noen av seilasene. Kostnadsbildet kan variere og det kan være du har noen av dem allerede. Se pakkelisten for konkrete anbefalinger. Kanskje 2000-5000 NOK.
 • Lommepenger for fritid i havn. Studentene bruker typisk lommepenger på suvenirer, SIM kort, klær, lunsj og middag på fritiden, snacks og eventuelle egne utflukter. De burde også gjøre noe klesvask i havn ettersom været kan påvirke mulighetene til å vaske tøy ombord.
 • Forsikring: Omtrent 6000 NOK. Denne ordnes via skolen.

Studentene burde ha så lite kontanter med som mulig, og heller ha et bankkort som vil fungere i en minibank. For de kontantene de bringer, så anbefaler vi  undersøke hvilken valuta som vil være best. USD er for eksempel gyldig valuta på mange Karibiske øyer. Vi anbefaler at elevene også har med et kredittkort med et begrenset beløp i tilfellet bankkortet er tapt, demagnetisert, ødelagt eller ikke fungerer av andre årsaker. For studenter under 18 anbefaler vi å sjekke med deres lokale bank om de har noen alternativer for elever under 18 år.

Forsikring

Skolen tilbyr en forsikring til en kostnad rundt 6000 NOK. Familier blir fakturert beløpet irekte og detaljene rundt dekningen er mulig  få fra inntakskontoret. Denne forsikringen er obligatorisk og fakturaen må være betalt før man drar på skipet i August.

Forsikringen dekker eleven gjennom hele skoleåret, inkludert reise til og fra skolestart. Den har en utstrakt medisinsk dekning, men det er verdt å merke seg at den ikke inkluderer dekning for skolepenger. Familier som ønsker å tegne dette er oppfordret til å undersøke muligheter for det.

For spørsmål om dekning og krav, kontakt: 

 • Europeiske Reiseforsikring (If)
 • +47 02400
 • +47 980 020 2400
 • www.if.no
 • Referer til “Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet”

Betalingsplan

Betaling skjer gjennom tre (3) innbetalinger:

 • Et ikke-refunderbart depositum på 10% når man godtar skoleplassen
 • 50% av de resterende skolepengene 1. mai
 • De resterende skolepengene 1. August

Alle kostnadene forfaller på disse datoene og er ikke-refunderbare.

 

Eksterne stipend

Statens Lånekasse

Statens Lånekasse er en statlig institusjon som tilbyr økonoomisk støtte til studenter.

Studenter kansøke om støtte til utveksling på VG2 utenfor Norden (Denne skolen er sveitsisk) gjennom Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Stiftelsen er en godkjent utvekslingsorganisasjon av SIU som kvalifiserer elever ved A+ World Academy til støtte fra Statens Lånekasse.

Størrelse: Omtrent 130.000 til 150.000 NOK. Dette inkluderer borteboerstipend, stipend til delvis dekning avskolepenger, utstyrsstipend og reisestipend.

Kvalifikasjonskrav: Norske elever ved A+ World Academy kvalifiserer for støtte fra Statens Lnekasse hvis de oppfyller deres norske skoles krav for utveksling. Dette innebærer å ta, i løpet av utvekslignsåret, matematikk tilsvarende eller mer omfattende enn S1, fremmedspråk og to programfag som de kan bygge videre på i VG. Fagene må være like, omfattende eller mer omfattende enn deres motpart i Norge. Elevene må fylle ut et P-skjema og skaffe et forhåndstilsagn fra deres norske skole. Vi anbefaler elevene å kontakte deres rådgiver for å få mer informasjon om krav til utveksling.

Hvordan søker jeg: For å få støtte fra Statens Lånekasse må du fylle ut deres digitale søknad på nettsiden. Dette er hvordan du søker:

 • Sett et møte med din skoles rådgiver og sørg for at du møter kriteriene for utveksling. De vil gi deg et forhåndstilsagn. Du bør ta med pdf dokumentet «Utveksling med A+» som du finner under til møtet med rådgiveren.
 • Fyll ut Lånekassens Pskjema og få det signert av din norske skole. Trenger du hjelp til å fylle det ut kan du ta kontakt med din kontaktperson i A+. Vi gir deg en bekreftelse på at du betaler skolepenger
 • Logg deretter inn på www.lanekassen.noog søk «stipend/lån» for «utveksling på videregående utenfor norden».
 • Last opp støttedokumentasjonen som viser godkjent utvekslignsorganisasjon (Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet) og hvilket land du skal utveksle til (Sveits). Dette dokumentet er Pskjemaet.
 • Last opp støttedokumentasjon fra din norske skole. Dette er forhåndstilsagnet.
 • Last opp bekreftelse på at du betaler skolepenger. Dette dokumentet har vi gitt deg sammen med pskjemaet.

Når søker jeg: Søknaden åpner typisk i Mai/Juni samme år som du drar på utveksling. Det stenger på våren påfølgende år. Vi anbefaler elever å søke så snart søknaden åpner ettersom utbetaling fra Lånekassen skjer tidligere om du søker tidligere.

Ressurser:

The Explorer’s Club

The Explorer’s club har en stolt tradisjon for utforskring og pioneervirksomhet, og ser mot fremtiden gjennom å anerkjenne viktigheten av nye ideer og arenaer for utforsking.

Elever kan søke om støtte til videregende skole som er mest å fostre en new generasjon med utforskere dedikert til utviklingen av den vitenskapelige kunnskapen vi har om verden.

Størrelse: Varierer fra $500 to $5,000. De anbefaler å holde budsjettet realistisk. Kun et fåtall av stipend gis på nivå $5,000.

Hvordan søker jeg: Gå til grants.explorers.org