Utveksling på Fullriggeren Sørlandet
Kun 1 plasser igjen

Videregående skole til sjøs (læringsmiljø)

En av de største utfordringene ved å gå på utveksling ombord et seilskip er at du som student må balansere skolearbeid med maritime ansvarsområder, og tid til å nye opplevelsen. En student som raskt forstår verdien av å balansere tiden sin vil ha en stor fordel i dette miljøet.

Undervisning på havet

Vanlig undervisning foregår på flere steder; babord og styrbord banjer og to mindre klasserom helt akter i banjeren. De fleste undervisningstimene foregår til sjøs, og noen få skjer mens vi er i havn. Lærere har tilgang til projektorer og White Boards og andre virkemidler som sikrer et godt læringsmiljø for våre elever. Hvis været tillater det er det også noen undervisningstimer som kan ta sted på dekk. Til visse tider kan du også ta del i «study hall» hvor lærerne er tilgjengelig til å hjelpe deg med pensumet, oppgavene og prosjektene dine.

 

Støtte til studentene

Et av kjennetegnene til et internatskolemiljø, hvor lærerne og elevene bor og jobber tett sammen, er at man knyttet tette bånd – akademisk og personlig. Disse båndene hjelper med å senke terskelen for å be om hjelp, og det hjelper lærerne med å gi tilpasset støtte til elevene døgnet rundt.